مهـــــــندســی شــــیـمــی
به نام او که سرخ رویی ما به مدد لعل لب اوست ///
درباره وبلاگ


بنام خدا سلامی چو بوی خوش هیدروکربنهای آروماتیک برشما که قلبهایتان همچون فلزات قلیایی الکترون های وجودتان را سخاوتمندانه به ما بخشیدند و مستحکم ترین پیوندقلبی را ایجاد کردند ، ما از با شما بودن چیزی فراتر از استوکیومتری زندگی ومولاریته شادیها آموختیم امیدواریم محلول زندگی تان همواره شفاف و معادلات زندگی تان پیوسته موازنه شده و پیوند خانوادگی تان یونی ترین پیوندها و بختتان همواره به سفیدی سدیم کلرید و محلول زندگی تان از عشق و محبت فراسیرشده باشد با بیشترین درصد خلوص دوستتان داریم وبا بالاترین غلظت به شما خوشامد میگوئیم کاربر گرامی شما میتوانید مطالبی که دوست دارید در سایت ما منتشر شود را برای ما ارسال نمایید.به این ترتیب مطلب با نام شما پس از تایید در سایت ما به نمایش گذاشته خواهد شد
آخرين مطالب
نويسنده
پنج شنبه 29 فروردين 1391برچسب:, :: 23:35 :: نويسنده : پوریا جعفری

 حل المسائل استاتیک فصل 3

 

....


برچسب‌ها: <-TagName->

ادامه مطلب ...
پنج شنبه 29 فروردين 1391برچسب:, :: 23:16 :: نويسنده : پوریا جعفری

   بطور کلي روش عمومي تبلور عبارت است از حل كردن جسم در حلال مناسب به كمك گرما و تهيه محلول سير شده جسم و سپس تبلور دوباره ماده.

 
به کمک روش تبلور مجدد 
اگر اجزاء يک مخلوط قابليت حل شدن يکساني نداشته باشند و قابليت آنها با دما يکسان تغيير نکند و يا جزء ناخالص مخلوط کم باشد با استفاده از روش ((تبلور مجدد)) مي توان ماده ي خالص را از مخلوط (ناخالصي ها) جدا کرد. در ايـن روش جسم نـاخـالـص را ابتــدا در حلال مناسـب (معمولا" آب) حل کرده و حرارت مي دهند تا محلول اشباع داغ توليد شود. ...

 


برچسب‌ها: <-TagName->

ادامه مطلب ...
سه شنبه 29 فروردين 1391برچسب:, :: 18:44 :: نويسنده : پوریا جعفری

 توجه                                         توجه

 

لطفا اطلاع رسانی کنید !!!!!!!!!!!!!!!

 

کلاس حل تمرین انتقال حرارت استاد محمدی روزهای سه شنبه ساعت 16 و پنج شنبه ساعت 12 ...


شماره کلاس متعاقباً اعلام می شود

 

با تشکر

 


برچسب‌ها: <-TagName->
پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: 10:34 :: نويسنده : پوریا جعفری

 فاز ساکن و فاز متحرک

در مورد فاز‌های ساکن و متحرک یک قاعده کلی وجود دارد و آن ، این است که باید قطبیت حل‌ شونده و فاز متحرک ، نزدیک به هم باشد، ولی با فاز ساکن اختلاف داشته باشد. ترتیب قطبیت گروه‌های عاملی در ترکیبات به صورت زیر است:

هیدروکربن< اترها < استرها < کتون‌ها < آلدئیدها < آمیدها < آمین‌ها < الکل‌ها

به عنوان مثال ، فاز ساکن با قطبیت بالا مثل سیلیکات یا آلومین یا مایعات قطبی مثل تری‌اتیلن گلیگول که روی ذرات سیلیکات قرار گرفته‌اند و فاز متحرک ، حلال نسبتا غیر قطبی مثل هگزان یا ایزو پروپیل اتر را می‌توان نام برد.

خصوصیات فاز متحرک ( HPLC )

  • خلوص بالا
  • نقطه جوش حدود 20 تا 50 بالاتر از دمای ستون
  • گرانروی پایین
  • واکنش پذیری کم
  • قابلیت تطابق با آشکارساز
  • سمیت و اشتعال پذیری کم

برچسب‌ها: <-TagName->
چهار شنبه 23 فروردين 1391برچسب:, :: 23:3 :: نويسنده : پوریا جعفری

 


ساختار نین هیدرین
 

 

تست نین هیدرین

.....

 


برچسب‌ها: <-TagName->

ادامه مطلب ...
سه شنبه 22 فروردين 1391برچسب:, :: 13:27 :: نويسنده : پوریا جعفری

کروماتوگرافی (chromatoghraphy) ، در زبان یونانی chroma یعنی رنگ و grophein یعنی نوشتن است. 

 

اطلاعات اولیه 

پر کاربردترین شیوه جداسازی مواد تجزیه‌ای کروماتوگرافی است که در تمام شاخه‌های علوم کاربردهایی دارد. کرماتوگرافی گروه گوناگون و مهمی از روش‌های جداسازی مواد را شامل می‌شود و امکان می‌دهد تا اجزای سازنده نزدیک به هم مخلوط‌های کمپلکس را جدا ، منزوی و شناسایی کند بسیاری از این جداسازی‌ها به روش‌های دیگر ناممکن است. 

 

 

کروماتوگرافی کاغذی (paper chromatoghraphy)

 

 

اطلاعات اولیه 

انواع جداسازی‌های مختلف و ساده بر روی کاغذ به عنوان پیشروان کروماتوگرافی کاغذی توصیف شده‌اند. این سیستم معمولا به عنوان نمونه بارزی از سیستم تقسیمی در نظر گرفته می‌شود که در آن فاز ساکن آب است و به وسیله جذب سطحی بر روی مولکول‌های سلولز قرار می‌گیرد و مولکول‌های سلولز نیز به نوبه خود به وسیله ساختار الیافی کاغذ در وضعیت‌های ثابت نگه داشته می‌شود. امروزه ، به هر حال ، مشخص شده است که جذب سطحی اجزای فاز متحرک و حل شونده‌ها و اثرات تبادل یون نیز نقش‌هایی را ایفا می‌کنند و کاغذ به هیچ عنوان تنها به صورت تکیه گاه بی اثر نیست. 

 

 

سیر تحولی رشد 

روش پیشنهادی رانگ در سال 1850 و فرآیندی که آن را تجزیه موئینه‌ای می‌نامند، از جمله آنها می‌باشند. چنین روش‌هایی در واقع بیشتر شبیه کروماتوگرافی جذب سطحی بودند و کروماتوگرافی کاغذی به مفهوم فعلی ، گسترش سیستم تقسیمی است که به وسیله مارتین و سینج در سال 1941 ارائه شد. در سال 1944 کونسدن ، گوردن و مارتین اسیدهای آمینه و پپتیدهای موجود در محصول آبکافت ، پروتئین پشم را به وسیله روشی جدا کردند که در آن به جای ستون پودر از یک صفحه یا نوار کاغذی آویزان در داخل یک ظرف سرپوش‌دار استفاده شده بود. 

 

 

کاربرد 

در ابتدا کروماتوگرافی کاغذی برای جداسازی مخلوط‌های مواد آلی به کار رفت. ولی بعد از آن ، عمدتا به وسیله برستال و پولارد و همکاران آنها ، برای جداسازی یون‌های معدنی به سرعت به کار گرفته شد. هم آنیون‌ها و هم کاتیون‌ها را به وسیله این روش می‌توان جدا کرد. 

 

 

خصوصیت ویژه 

یک خصوصیت ویژه روش کروماتوگرافی کاغذی این است که چیزی مربوط به محلول یا گاز خارج شده از ستون که در سیستم‌های معمول مایع یا گاز با آن برخورد می‌کنیم وجود ندارد. ترکیبات جدا شده روی کاغذ مکان‌یابی و شناسایی می‌شوند در نتیجه ، جداسازی به طور نسبتا دائم در روی کاغذ ثبت می‌شود. در این روش اجزای جدا شده جمع آوری نمی‌شوند و احتیاجی به وسایل پیچیده کنترل پیوسته نیست. اندازه گیری کمی ترکیبات جدا شده را می‌توان روی کاغذ انجام داد ولی اگر بخواهند اجرای را از کاغذ خارج کنند. تنها کار لازم این است که قسمت مربوط به هر یک از اجسام را از کاغذ ببرند و هر یک را به طور جداگانه بشویند. 

 

 

طرح کلی روش 

قطره‌ای از محلولحاوی مخلوطی که باید جدا شود را روی یک صفحه یا نوار کاغذ صافی در محل علامت گذاری شده قرار می‌دهند. در این محل ، قطره به صورت یک لکه حلقوی پخش می‌شود. وقتی که لکه خشک شده کاغذ را در یک ظرف مناسب سربسته طوری قرار دهند که یک سر آن در حلال انتخاب شده به عنوان فاز متحرک فرو رود. حلال از طریق الیاف کاغذ در نتیجه عمل موئینگی نفوذ می‌کند و نکته مهم این است که سطح کاغذ نباید کاملا به وسیله حلال پوشانده شود. زیرا در این صورت ، اصلا جدا سازی صورت نمی‌گیرد یا نواحی خیلی پخش می‌شوند. 

 

وقتی که جبهه حلال مسافت مناسبی را طی کرد یا بعد از یک زمان از قبل تعیین شده ، کاغذ را از طرف بیرون آورده ، جبهه حلال را با علامتی مشخص می‌کنند و می‌گذارند تا صفحه خشک شود. وقتی که محل‌های مناطق جدا شده آشکار شدند لازم است که هر یک از اجسام به طور جداگانه شناسایی شوند. در موارد ایده‌آل ، هر جسم با واکنشگر مکان‌یاب ، رنگ مخصوصی می‌دهد که در مورد مواد معدنی بیشتر و درمورد مواد آلی کمتر مشاهده می‌شود. ساده‌ترین روش شناسایی بر اساس مقدار Rf یعنی نسبت فاصله طی شده به وسیله جبهه حلال است. 

 

 

خارج کردن جسم از کاغذ 

روش‌های ارائه شده مستلزم به کارگیری یک واکنشگر مکان یاب شیمیایی برای تعیین محل لکه هستند، و لکه‌های رنگی اساس ارزیابی را تشکیل می‌دهند. بعضی اوقات می‌توان کمپلکس را شستشو داد و به وسیله روش رنگ سنجی تخمین زد، ولی اگر تغییر شیمیایی قابل قبول نباشد ماده تغییر نیافته را باید شستشو داد. عمل شستشو را می‌توان با وارد کردن تکه کاغذ در یک حلال ، به وسیله استخراج در یک دستگاه سوکسیله ، یا با استفاده از آرایش خاصی ، که در کاغذ یک جریان نزولی کروماتوگرافی ایجاد می‌نماید، انجام داد. برای جداسازی‌های معدنی تکه‌های کاغذ را می‌توان به صورت خاکستر در آورده ، باقیمانده‌ها را در اسید حل کرد. نتایج این روش به اندازه روش شستشو خوب نیستند. از اینرو محلول‌های به دست آمده را می‌توان به وسیله هر روش مناسبی تجزیه کرد، روش‌هایی که اغلب به دنبال روش‌های کروماتوگرافی به کار می‌روند عبارتند از رنگ سنجی و قطبش نگاری. 

 

پیدا کردن یک روش کروماتوگرافی ، که بتواند به طور کمی تمامی اجزای یک مخلوط را جدا کند، مطلقا ضروری نیست. ارزیابی کمی فلزات با قطبش نگاری و ارزیابی کمی مواد آلی مشکل‌تر از فلزات است زیرا ، برای مواد آلی ، روش‌های موجود برای آزمایش محلول حاصل از شستشو محدودتر هستند. ارزیابی مواد آلی معمولا بر روی کاغذ صورت می‌گیرند و بنابراین ، لازم است که هر جسمی از اجسام دیگر به طور کمی جدا شود. 

 

 

نقایص کروماتوگرافی کاغذی 

لکه‌های چند تایی :

در کروماتوگرافی یون‌ها فلزی ، اگر دار......


برچسب‌ها: <-TagName->

ادامه مطلب ...
جمعه 18 فروردين 1391برچسب:, :: 22:3 :: نويسنده : پوریا جعفری

حل المسائل استاتیک فصل دوم

 

 

 دوستان عزیز متاسفانه نتونستم ویرایش جدیدتری پیدا کنم .. معذرت میخام !!!!

همینم غنیمته  !!!!!

 

برای دانلود به یکی از 3 ادرس زیر بروید

http://s2.picofile.com/file/7350634408/j_l_Meriam_Static_Soloution_Ch2.pdf.html

http://s29.uploadbaz.com/files/1/nasckemnm8le6o/j.l.Meriam Static Soloution Ch2.pdf

 Download Now

 

قابل توجه دوستان عزیز برای مشاهده فایل ها با پسوند pdf برنامه زیر را دانلود کنید...

 

 

Download now

ادامه مطلب !!!!!!!!!!!!!!


برچسب‌ها: <-TagName->

ادامه مطلب ...
دو شنبه 14 فروردين 1391برچسب:, :: 16:7 :: نويسنده : پوریا جعفری
پنج شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: 21:7 :: نويسنده : پوریا جعفری

 

 

 


برچسب‌ها: <-TagName->

ادامه مطلب ...
چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: 21:0 :: نويسنده : پوریا جعفری

 

 

 


با سلام خدمت دوستان

با توجه به اینکه بعضی از لینک های جزوات و کتب مهندسی شیمی در مدیافایر میباشد و در حال حاضر فی ل ت ر هست لینک های  آن دوستان میتوانند از سایت زیر این لینک های را مستقیم کنند و به راحتی دانلود کنند

http://mf.cyber-world.ir/

 

get more help...

 


برچسب‌ها: <-TagName->

ادامه مطلب ...
پنج شنبه 1 فروردين 1391برچسب:, :: 8:41 :: نويسنده : پوریا جعفری

نوروزتان همراه با شکفتن آرزوهایتان مبارک

 

As New Year Begins...

Hope You Are Blessed With

Happiness,prosperity and

The Love of your near and dear ones

Happy Nowruz

 


برچسب‌ها: <-TagName->
یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:, :: 20:9 :: نويسنده : پوریا جعفری

 با سلام خدمت دوستان عزیز

ضمن آرزوی موفقیت و سربلندی برای شما عزیزان , این رو وظیفه ی خودم دونستم که از همه شما عزیزان بابت دوباره فیلتر شدن برخی از لینک های دانلود عذر خواهی کنم

مشکل فیلتر بودن سایت دوباره برطرف شد

 

 

با تشکر

 


برچسب‌ها: <-TagName->


ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




<-PollName->

<-PollItems->

P Ou Ria Jafari

Create Your Badge
مهندسی شیمی را در گوگل محبوب کنید

">

 

بهترين وبلاگ





تماس با ما
تمامي حقوق اين وبلاگ محفوظ است |طراحي : پوريا جعفري
?

تبادل لينک